#MUSTWATCH: 3 ταινίες που πρέπει να δεις.




   Με μία μέρα καθυστέρηση, το εβδομαδιαίο mustwatch είναι ακόμη εδώ. Συνεχίζοντας την περιήγηση σε κάποιες από τις καλύτερες ή και πιο επιτυχημένες ταινίες που πρέπει κάποιος να δει τουλάχιστον μία φορά, το αποψινό mustwatch προτείνει ταινίες για διάφορα γούστα.



1. Heat- Ένταση (1995)

  Μία ομάδα επαγγελματιών ληστών τραπεζών ζουν την ένταση ανάμεσα στους ίδιους και την αστυνομία όταν χωρίς να το γνωρίζουν αφήνουν ενδείξεις για την τελευταία τους ληστεία. Σε αυτή την ταινία ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύο τέρατα του κινηματογράφου. Φυσικά ο λόγος γίνεται για τους Al Pacino και Roberto DeNiro. Δύο πραγματικά και πηγαία ταλέντα, που όταν τα βλέπει κανείς μαζί είναι σαν να δημιουργείται μία συγκεκριμένη ατμόσφαιρα που τη κατανοεί μόνο αν τους δει να ερμηνεύουν μαζί. Συγκεκριμένα, σε αυτή την ταινία όπως και υποκριτικά θα ήθελα να προσθέσω, δεν έχουν τόσες πολλές διαφορές αλλά βρίσκονται απέναντι. Ο ένας έχει αυτό που δεν έχει ο άλλος και σίγουρα το Heat του Michael Mann είναι μία από τις πιο δυνατές ταινίες, όπως υπερτονίζει και ο ίδιος ο τίτλος της.



  



2. Mother!- Μητέρα! (2017)


  Ακόμη θυμάμαι τη δική μου αλλά και την αντίδραση των ατόμων στη σκοτεινή αίθουσα του κινηματογράφου που είδα την ταινία αυτή. Ο Darren Aronofsky είναι αδιαμφισβήτητα ένας ταλαντούχος αλλά και ιδιαίτερος σκηνοθέτης. Έτσι ακριβώς και αυτή του η ταινία. Το Mother! δεν πρόκειται για μία εύκολη ταινία ως προς την παρακολούθηση και ούτε πρόκειται να αρέσει σε όλους. Η βασική ιστορία της ταινίας είναι η ζωή και η σχέση ενός ζευγαριού που περνάει από κρίση όταν κάποιοι άγνωστοι επισκέπτες μπαίνουν στο σπίτι τους αλλά και στη ζωή τους φέρνοντας τη διάλυση. Η Jennifer Lawrence και ο Javier Bardem έχουν καταφέρει να φτάσουν σε ένα υψηλό σημείο ερμηνευτικά και δένουν τόσο πολύ υποκριτικά που κάνουν την ταινία να παρακολουθείται πιο εύκολα παρόλο που χαρακτηρίζεται από αρκετή βία ως ένα θρίλερ-δράμα μυστηρίου με πολλούς συμβολισμούς και ερμηνείες. Αξίζει σίγουρα να τη δει κανείς με ανοιχτό μυαλό και σίγουρα όχι μόνο μία φορά.







3. Groundhog Day- Η ημέρα της μαρμότας (1993)

  Και τέλος για σήμερα άφησα μία κωμωδία για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα έπειτα από τις πιο πάνω προτάσεις. Μία κωμωδία με ευφάνταστο σενάριο μακριά από τα τετριμμένα αστεία που απλά γελάς. Έξυπνη ταινία με τον απίστευτα κωμικό Bill Murray, ο οποίος υποδύεται έναν μετεωρολόγο που κάθε χρονιά αναλαμβάνει να καλύψει τη γιορτή της μαρμότας. Όμως, τη χρονιά αυτή όταν φτάσει η μέρα της μεγάλης αυτής γιορτής ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Περίεργο αλλά και πολύ αστείο το σενάριο που προσφέρει άπλετο γέλιο αλλά και φροντίζει να δημιουργήσει σκέψεις για επανεξέταση της καθημερινότητας αλλά και της ρουτίνας. Μέρες που είναι, θα ταυτιστούν πολλοί!










  Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με νέες προτάσεις για μαραθώνιο ταινιών!!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου