#MUSTWATCH: 3 ταινίες που πρέπει να δεις.


  Μπορεί να άργησε και να έλειψε για κάποιες μέρες αλλά το must watch της εβδομάδας είναι εδώ. Σήμερα σε διαφορετική ημέρα, προτείνω κάποιες ταινίες που αξίζουν να παρακολουθήσει κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του. Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όσο αφορά τις ερμηνείες, τη σκηνοθεσία και τα θέματα στα οποία αναφέρονται.


1. The Godfather(I, II, III)- Francis Ford Coppola (1972-1990)

  Φυσικά και πρόκειται για μία απίστευτη τριλογία.Το σημερινό must watch εμπεριέχει 3 ταινίες στο νούμερο ένα. Κατά τη γνώμη μου αν δει κανείς την πρώτη θα θέλει να συνεχίσει με τις επόμενες δύο ταινίες του Coppola. Από τις ερμηνείες των απίστευτων ηθοποιών, τα απίστευτα πλάνα και οι διάλογοι των τριών αυτών ταινιών ανήκουν σίγουρα σε μία τριλογία που σίγουρα πρέπει να δει κάποιος. Για εμένα αυτή η τριλογία είναι σαν μία μεγάλη ταινία που όμως πρέπει να δεις όλα τα μέρη της για να ''δεθείς'' με τους ήρωες και να μπεις μέσα στο όλο κλίμα. Πολλές στιγμές με επίκεντρο την ιταλική μαφία, η πανέμορφη Σικελία, το χωριό και η οικογένεια Κορλεόνε μπροστά στα μάτια μας μέσα από την κάμερα του Coppola με βασικούς ήρωες τον Brando, DeNiro και φυσικά Pacino. Μία τριλογία με έντονους διαλόγους, βίαιες σκηνές, πόνο, ερωτισμό αλλά και πολλές δόσεις αδρεναλίνης. Ένα αγαπημένο mustwatch!

The Godfather I (1972)                                      








                                                                           






The Godfather II (1974)


The Godfather III (1990)




                                 












2. The Aviator- Martin Scorsese (2004)

  Σε αυτή την ταινία του Scorsese με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, στα καλύτερά του, παρακολουθούμε την ιστορία της ζωής του αεροπόρου αλλά και σκηνοθέτη Howard Hughes μέσα από τα χρόνια 1920-1940. Ο DiCaprio σε αυτή την ταινία λάμπει από κάθε άποψη. Υποκριτικά ίσως είναι και μία από τις πιο καλές στιγμές του στην κινηματογραφική οθόνη. Εμμονές, τελειομανία και απίστευτη αφοσίωση είναι κάποιες από τις πιο κύριες λέξεις που χαρακτηρίζουν όλη την ταινία και συγκεκριμένα τον πρωταγωνιστή, ήρωα. Μία ταινία με την οποία σίγουρα πολλοί θα ταυτιστούν μέσα από την Κ-Α-Ρ-Α-Ν-Τ-Ι-Ν-Α.


















3. Ladri di biciclette (Κλέφτης Ποδηλάτων)- Vittorio De Sica (1948)

  Μία ταινία που είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών. Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενική, αλλά πιστεύω πως κάτι τέτοιες ταινίες είναι που έχουν μεγάλη και ουσιαστική αξία. Ενώ δεν έχουν κάποιο περίεργο ή πολύ ιδιαίτερο storyline, μπορούν με απλές, αλλά σε καμία περίπτωση πρόχειρες ερμηνείες, να καθηλώσουν κάποιον. Μία ταινία που έχω δει ήδη τρεις φορές και πάντα είναι σαν να την παρακολουθώ πρώτη φορά. Με πρωταγωνιστές τους Lamberto Maggiorani και τον απίστευτο μικρό Enzo Staiola, ο De Sica, ο πατέρας του κινηματογραφικού κινήματος του ιταλικού νεορεαλισμού, έφτιαξε ένα αριστούργημα. Η ταινία με φόντο την μεταπολεμική Ιταλία παρουσιάζει την ιστορία όπου ένας πατέρας χάνει το ποδήλατό του και μαζί με το γιο του προσπαθούν να το βρουν μέσα στη Ρώμη. Τόσο απλή η βασική ιστορία αλλά τόσα πολλά συναισθήματα και συγκινήσεις μπορούν να μεταδοθούν μέσω της ταινίας αυτής που ανήκει φυσικά στην χρυσή κινηματογραφική εποχή  νεορεαλισμού.

















  Σύγχρονες ή πιο κλασικές, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες οι ταινίες είναι πάντα εκεί για να μας ταξιδεύουν. Μέσα από έντονες ή και απλές και καθημερινές ιστορίες μας δίνουν την ευκαιρία όσο διαρκούν να αφεθούμε και να μαγευτούμε από τις ερμηνείες και τη σκηνοθετική ικανότητα να μας μεταφέρει σε άλλο τόπο μόνο μέσα από την οθόνη. 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου