Review: Hogar (2020)



  Στις 25 Μαρτίου κυκλοφόρησε το ''Hogar'' στα ισπανικά ή ''Έχω ακόμη το κλειδί στα ελληνικά''. Πρόκειται για μία νέα ταινία που έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες μέρες και μας έρχεται από την Ισπανία. Η ταινία αυτή σε σενάριο των David και Alex Pastor και σκηνοθεσία των ίδιων, μας γνωρίζει έναν πλέον άνεργο αλλά επιτυχημένο στο παρελθόν διαφημιστή, ο οποίος παρακολουθεί τη ζωή των νέων ενοίκων του παλιού του σπιτιού με πολύ μυστήρια και επικίνδυνα κίνητρα. 
  Ο πρωταγωνιστής, Χαβιέ και η γυναίκα του Μάργκα ζουν με το νεαρό και ευαίσθητο γιο τους Ντάνυ. Ο τελευταίος φαίνεται να δέχεται κάποια ρατσιστικά σχόλια για τα κιλά του και την εμφάνισή του από τους συμμαθητές του, κάτι που φαίνεται να δημιουργεί μία ένταση στο σπίτι. Ο τρόπος με τον οποίο οι σεναριογράφοι έχουν επιλέξει να μιλήσουν για ζητήματα bullying είναι απόλυτα άρτιος. Το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού περνά μέσα από αυτή την ταινία με τρυφερότητα αλλά δείχνοντας πως μία τέτοια κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την ψυχική ανάπτυξη ενός νέου ατόμου αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το περιβάλλον του. Ο Χαβιέ, ένας άνδρας που φαίνεται να αγαπά τις διαφημίσεις, καθώς αποτελούν και βάση της πρώην εργασίας του μας φανερώνει σταδιακά τον χαρακτήρα του από την αρχή έως και το τέλος της ταινίας. Η ταινία βασίζεται κυρίως στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα κίνητρα του ήρωα αυτού και οι υπόλοιποι γύρω του βρίσκονται πάντα παράλληλα με αυτά. Το έξυπνο αυτό σενάριο αποκαλύπτει το πως ένας άνθρωπος μπορεί να φτάσει σε επικίνδυνα στάδια αν χάσει τον εαυτό του και γίνει ένας άνθρωπος με αυτοσκοπό τα πλούτη, την επιτυχία ξεχνώντας τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή. Έχει ένα υγιές παιδί και μία καλή σύζυγο αλλά αυτό δεν του αρκεί. Δεν του φτάνει η ''κανονική'' ζωή, η πραγματικότητα όπως είναι, με τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές και αποζητά μόνο μία ζωή ψεύτικη και μαγική, σαν αυτές των διαφημίσεων. Έτσι, βλέπουμε σε όλη την ταινία τον τρόπο σκέψης του και τα βήματα που κάνει για να καταφέρει με διαβολικό τρόπο να γίνει ένας άλλος, να κλέψει τη μαγεία από κάποιον άλλο και να ζήσει τη ζωή χωρίς να είναι καν δική του.
  Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι πολύ καλές, και οι χαρακτήρες της ταινίας έχουν πολύ ενδιαφέρον. Είναι σαν να έχουν ο καθένας παράλληλη ζωή, ξεχωριστή. Παρατηρούμε πως όλοι έχουν κάποια ιδιαιτερότητα και ανασφάλειες για τον εαυτό τους και τη ζωή που ζουν. Πάντα θέλουν το καλύτερο, τη σιγουριά και την ασφάλεια. Όμως συνειδητοποιούν πως τίποτα δεν είναι όπως τις διαφημίσεις με τα τέλεια μεγάλα σπίτια και τις οικογένειες που απολαμβάνουν μόνο ήρεμες και ευχάριστες στιγμές στο πολυτελές σπίτι τους. Επίσης η φωτογραφία είναι αρμονική σε σχέση με τα πλάνα και τις λήψεις που εναρμονίζονται σε πολλά σημεία με το σενάριο και αποτυπώνουν τη λογική και τη μαεστρία του πλάνου του Χαβιέ. 
  Μία ταινία ιδιαίτερη, με πολύ δυνατές ιστορίες και ερμηνείες που αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει και να επανεξετάσει τη δική του προσωπική ζωή αλλά και την ιδέα του για την ευτυχία, την οικογένεια, τη δόξα και τα χρήματα. Τί από όλα αυτά αξίζει περισσότερο, και για τί αξίζει να ζούμε περισσότερο; Η ταινία είναι διαθέσιμη και στο Netflix. Καλή θέαση!


Βαθμολογία: 6.5/10



Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου