#MUSTWATCH: 3 ταινίες που πρέπει να δεις



Στο #mustwatch θα βρεις ταινίες που πρέπει να δεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Ταινίες που έγιναν επιτυχίες και αξίζουν να παρακολουθήσεις. Ένα top 3 throwback σε αγαπημένες ταινίες που άφησαν εποχή καθώς και μερικά λόγια που θα σε πείσουν να τις δεις.



1. The Shining - Η λάμψη(1980)

  Ο υπερταλαντούχος Stanley Kubrick το 1980 έδωσε στον κόσμο ένα από τα μεγαλύτερά του επιτεύγματα. Το αριστούργημα με το όνομα The Shining. Με επιρροή από τη νουβέλα του Stephen King, ο σκηνοθέτης μεγαλούργησε στη μεγάλη οθόνη. Με υπερφυσικά στοιχεία και έντονη δόση τρέλας, η οικογένεια Torrance ζει το δικό της δράμα μέσα στο απομακρυσμένο ξενοδοχείο ''φάντασμα'', το Overlook Hotel. Όσο από θέμα πλοκής, ερμηνειών, σκηνοθεσίας η ταινία αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο επιτυχημένες και αυτό δικαιολογημένα, καθώς κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ιδιαίτερη ερμηνεία του Jack Nicholson. Ο Nicholson άφησε εποχή με το ρόλο του και την βαθιά και έντονη ερμηνεία του. Επίσης η Shelley Duvall όσο και ο μικρός Danny Lloyd συμπλήρωσαν με αριστοτεχνικό τρόπο την ερμηνεία του ψυχοπαθή Jack και άφησαν ιστορία, κάνοντας το The Shining μία από τις καλύτερες ταινίες θρίλερ όλων των εποχών.





2. Scent of a woman - Άρωμα γυναίκας(1992)

  Ο απίστευτος Al Pacino, σε μία πολύ όμορφη ταινία που μιλά για τη ζωή, τη μοναξιά και σε γεμίζει εν τέλει, με αισιοδοξία. Στο ρόλο του τυφλού πρώην συνταγματάρχη Frank Slade ο μοναδικός Pacino δίνει μία ακόμη μεγάλη ερμηνεία, όπως άλλωστε κάνει και σε κάθε ταινία που πρωταγωνιστεί. Μία ταινία με επίσης ωραία μουσική επένδυση και έξυπνο σενάριο. Ένας νέος φοιτητής αναλαμβάνει τη φύλαξη του γέρου και κακότροπου Slade. Η σχέση τους περνά από πολλά κύματα αλλά στο τέλος η ζωή και των δύο, μετά τη γνωριμία τους, αλλάζει για τα καλά. Σίγουρα αξίζει να τη δει κάποιος.





3. Taxi Driver - Ο ταξιτζής(1976)

  Ο Rober DeNiro, ένα απίστευτο ταλέντο, πρωταγωνιστεί στην τρίτη και τελευταία ταινία της εβδομαδιαίας λίστας του mustwatch. Το 1976 κυκλοφόρησε το Taxi Driver και μέχρι και σήμερα έχει αποτελέσει μία ταινία με έντονη επιρροή σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς αλλά και κινηματογραφόφιλους κατ' επέκταση. Στο ρόλο ενός νυχτερινού ταξιτζή στη Νέα Υόρκη, ο DeNiro εναποθέτει μία από τις καλύτερές του στιγμές στο σινεμά. Μία απόλυτα κλασική ταινία του Martin Scorsese που περιέχει όλα τα βασικά στοιχεία της φιλμογραφίας του διάσημου σκηνοθέτη και είναι μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών στο είδος της.





  


Παρακάτω στα σχόλια, μπορείτε να αφήσετε τις δικές σας προτάσεις για #mustwatch.

  
















Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου