#MUSTWATCH: 3 ταινίες που πρέπει να δεις.




  Στο σημερινό MustWatch συνεχίζουμε με ένα ακόμη top 3 ταινιών που αξίζει να παρακολουθήσεις, να αναλύσεις και να αγαπήσεις.




1. Memento(2000)


  Μία αγαπημένη ταινία πολλών που αξίζει να δεις! Ένας άνδρας με κακή μνήμη προσπαθεί να βάλει κάτω τα γεγονότα που έχουν συμβεί, φτάνοντας έτσι στη δολοφονία της γυναίκας του. Με ευφυή σκηνοθεσία του Christopher Nolan και την επιτυχημένη ερμηνεία του Guy Pearce η ταινία αυτή θα μπερδέψει το κοινό αλλά τέλος θα καταφέρει να το κατακτήσει. Ένα πολύ έξυπνο σενάριο και καλά στημένο κινηματογραφικά που θεωρώ πως είναι μία από τις πιο αξιέπαινες ταινίες όλων των εποχών.




















2. Το κουρδιστό πορτοκάλι- A clockwork orange(1971)


  Ο Άλεξ και η παραβατική παρέα του ή καλύτερα συμμορία του, σπέρνουν το φόβο και την εγκληματικότητα στην επική ταινία του Kubrick. Ταινία γεμάτη από σκληρές αλλά και ωμές σκηνές, δεν δίστασε να σοκάρει και να προκαλέσει, κυρίως την εποχή που κυκλοφόρησε. Θέμα της; Κυρίως τα ναρκωτικά και οι ουσίες αλλά και η εγκληματικότητα σε όλες τις μορφές. Μία ταινία αρκετά σκληρή που όμως χρειάζεται κάποιος να παρακολουθήσει καθώς αποτελεί ένα σχολείο. Αν κανείς τη δει, θα κατανοήσει το όραμα του σκηνοθέτη.





3. Parasite- Παράσιτα (2019)


  Κλείνοντας το εβδομαδιαίο #mustwatch σημασία έχει να προσθέσουμε σε αυτή τη στήλη και μία ταινία που έκανε τη διαφορά σε πολλαπλά επίπεδα στον κινηματογράφο τη χρονιά που μας πέρασε. Η ταινία που κέρδισε και το βραβείο καλύτερης ταινίας στα Oscar τον περασμένο Γενάρη, ως πρώτη ξενόγλωσση ταινία που βραβεύτηκε με αυτό τον τίτλο είναι Τα Παράσιτα. Ο Bong Joon Ho κατάφερε να δημιουργήσει την ταινία αυτή κάνοντας μία άριστη επιλογή πρωταγωνιστών, ερμηνευτικά αλλά και φυσιογνωμικά. Η ιδέα του σεναρίου είναι τετραπέρατη και μόνο αν κάποιος δει με προσοχή αυτή την ταινία θα καταλάβει τη δουλειά και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Σίγουρα πάντως άξιζε το βραβείο καλύτερης ταινίας της χρονιάς. Θα δείξει όμως αν θα συνεχίσει να είναι και μία εκ των καλυτέρων μέσα στο χρόνο.



















  Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως η επιλογή των ταινιών που μπαίνουν στη λίστα κάθε εβδομάδα είναι εντελώς τυχαία. Λέγοντας τυχαία εννοώ βεβαίως τη χρονολογία κατά την οποία κυκλοφόρησαν αλλά και το θέμα τους. Φυσικά πάντα οι επιλογές αυτές είναι οι καθαρά δικές μου αγαπημένες ταινίες αλλά και κάποιες ταινίες που γενικότερα θεωρούνται από τις καλύτερες και φέρουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ή θέμα. See you next Friday!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου